Shëndetësi

A do të ketë rritje të rasteve me COVID-19, flet Valbon Krasniqi

Pinterest LinkedIn Tumblr

Drejtori i Shërbimi Spitalor Klinik Universitar i Kosovës (ShSKUK), Valbon Krasniqi, është shprehur se pandemia na ka mësuar se çdo herë kur s’ka respektim të masave numri me të infektuar është rritur.

Ai i pyetur për mundësinë e rritjes së numrit më të infektuar pas tubimeve që janë mbajtur gjatë fushatës zgjedhore, ka thënë se një gjë është vështirë të parashikohet, por ka thënë se  mosrespektimi i masave ka rritur numrin me të infektuar.

“Është e vështirë të parashikohet sa do të kemi rritje të numrit të rasteve të reja të infektuara, megjithatë pandemia na ka mësuar se çdo herë kur ka mosrespektim të masave dhe mund të pritet një numër i madh i të infektuarve sidomos grumbullimet e njerëzve në masë të madhe në mjekësi njihet si super shpërndarës i infeksionit ne po e përcjellim situatën epidemiologjike me vëmendje dhe varësisht nga situata që do të paraqitet ne do të kundër përgjigjemi. Sidoqoftë u bëjë thirrje qytetarëve që ti respektojnë masat anticovid në veçanti të vazhdojnë të bartin maska dhe të ruajnë higjienën”, shtoi Krasniqi.