Lajme

Afro 8 mijë nxënës e mësimdhënës të infektuar me coronavirus, 99 shkolla kanë kaluar në mësim online

Pinterest LinkedIn Tumblr

Rritja e rasteve me coronavirus ka bërë që 99 shkolla në Kosovë të kalojnë në mësim online. Kështu ka bërë të ditur për Telegrafin, zëdhënësja e Ministrisë së Arsimit, Iliriana Pylla.

“Të dhënat e fundit që i kemi marrë dje pasdite nga drejtoritë komunale të arsimit tregojnë se 99 shkolla në Republikën e Kosovës, kanë kaluar në mësim online”, ka thënë Pylla.

Ajo ka bërë të ditur se përveç 99 shkollave që kanë kaluar në mësim online, 8 shkolla të tjera janë në skenarin A kurse në skenarin B janë 11 të tjera.

“Nga 664 shkolla që punojnë me skenarin me rikthim, 99 prej tyre kanë kaluar në skenarin C ku mësimi është duke u realizuar në platformën online. Sipas të dhënave në skenarin A janë 8 shkolla, skenarin B, 11 dhe në skenarin C, 99 shkolla”, u shpreh Pylla.