Kulturë

Doli nga shtypi romani “Eskadronët e vdekjes”, i autorit Bardhyl Mahmuti

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ka dalë nga shtypi romani “Eskadronët e vdekjes”, i autorit Bardhyl Mahmuti.

https://central.gjirafa.com/renderer.html?v=1.1KULTURË

Doli nga shtypi romani “Eskadronët e vdekjes”, i autorit Bardhyl Mahmuti

 Nga GAZETA EVROPA  2 Janar, 2021 Pa Komente

Ka dalë nga shtypi romani “Eskadronët e vdekjes”, i autorit Bardhyl Mahmuti.

Në “Eskadronët e vdekjes” autori gërsheton teknikën e romanit historik dhe kronikës si gjini letrare, të cilat i mundësuan t’i ofrojë lexuesit një pjesë të tragjedisë njerëzore që përjetuan shqiptarët gjatë zbatimit të politikës së gjenocidit të shtetit serb në Kosovë.

Romani bazohet në rrëfime krejtësisht të vërteta dhe pasqyron në mënyrë të shkëlqyer një sintezë të praktikave që përdorte regjimi i Sllobodan Millosheviqit edhe ndaj kundërshtarëve politikë serbë.