Lajme

Musliu: Kërcënimi se nëse Osmani nuk zgjedhet presidente shkojmë në zgjedhje, është shantazh

Pinterest LinkedIn Tumblr

Deputetja e Partisë Demokratike të Kosovës (PDK), Ganimete Musliu e ka konsideruar shantazh atë që e ka quajtur kërcënim se nëse nuk zgjedhet Vjosa Osmani presidente atëherë vendi shkon në zgjedhje të reja, transmeton Gazeta Sinjali.

Ajo ka thënë që PDK-ja s’ka përgjegjësi dhe obligim për krijimin e institucioneve të reja.

“Partia Demokratike e Kosovës s’ka asnjë përgjegjësi dhe obligim për krijimin e institucioneve të reja. Është obligim i shumicës parlamentare që ti zgjedh Kryeparlamentarin, Kryeministrin dhe Presidentin.  Kërcenimi se nëse nuk zgjedhet Vjosa Osmani Presidente shkojmë në zgjedhje të reja është shantazh”, ka shkruar ajo.

Shkrimi i plotë i saj:

Partia Demokratike e Kosovës s’ka asnjë përgjegjësi dhe obligim për krijimin e institucioneve të reja.

Është obligim i shumicës parlamentare që ti zgjedh Kryeparlamentarin, Kryeministrin dhe Presidentin.

Kërcenimi se nëse nuk zgjedhet Vjosa Osmani Presidente shkojmë në zgjedhje të reja është shantazh.

Partia demokratike e Kosovës nuk shantazhohet.  Shkojmë në zgjedhje kur të doni, ama shumica parlamentare duhet të mbajë përgjegjesi nëse për pazotesine e saj për të  ti zgjedhur organet shtetrore vendi shkon në zgjedhje të reja. /Gazeta Sinjali/