Auto/Tech

Mercedes-Benz trefishon shitjet e veturave elektrike, paralajmëron një dekadë transformuese

Pinterest LinkedIn Tumblr

CEO i Daimler theksoi rëndësinë e teknologjive me ndotje të ulët dhe inovacion, duke i thënë CNBC se industria e automobilave ishte “në mes të një transformimi”.

“Pranë gjërave që ne i dimë mirë për ti ndërtuar, pra makinat më të dëshirueshme në botë ka dy tendenca teknologjike që po dyfishohemi: elektrifikimi dhe dixhitalizimi”, tha Ola Källenius për CNBC.

Firma me qendër në Stuttgart ishte “duke hedhur miliarda në këto teknologji të reja”, shtoi ai, duke deklaruar se ata do të “shtynin rrugën tonë drejt drejtimit pa CO2”. Kjo dekadë, ai vazhdoi të pretendonte, do të ishte “transformuese”.